17 C
Пловдив
събота, май 18, 2024

У нас: Без винетки и тол такси за украински МПС-та с хуманитарна цел

Всички видове превозни средства, регистрирани в Република Украйна, които осъществяват хуманитарни мисии или превозват бежанци от Украйна, се освобождават от пътни такси – електронна винетка и тол, при ползване на републиканската пътна мрежа в България. Това решение взе Министерският съвет.

От заплащане на винетна такса и тол такса, независимо от своята категория и технически характеристики, се освобождават пътните превозни средства на Украйна, както следва:

всички пътни превозни средства, независимо от своята категория и технически характеристики, които ползват платената пътна инфраструктура на територията на Република България, с цел осъществяване на хуманитарна помощ;

всички пътни превозни средства, независимо от своята категория и технически характеристики, съставляващи конвои, предназначени за оказване на хуманитарна или медицинска помощ.

Срокът, в който ще действа мярката за освобождаване от пътни такси е до отпадане на необходимостта от оказване на хуманитарна и медицинска помощ.

Решението на правителството допълва мерките, които държавата взема за подпомагане на Украйна във връзка с извънредната военна обстановка и задълбочаващата се хуманитарна криза, посочват от пресцентъра на МРРБ.

Related Articles

Общински паркинг с търговска зона изграждат в Асеновград

Kметът на Асеновград д-р Христо Грудев даде началото на дългоочаквания ремонт в бившия Търговски център в града. Предвижда се подплощадното ниво да бъде разделено...

Качествената работа, сроковете и прозрачността в обществените поръчки обсъдиха кметът на София и КСБ

Кметът на София Васил Терзиев и представители на Камарата на строителите в България проведоха работна среща в края на изминалата седмица. На нея столичният...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ