13 C
Пловдив
петък, май 17, 2024

Ремонт на възрожденското училище в Свежен с пари от благотворителен събор

Благотворителен събор ще набира пари за ремонт на възрожденското училище в живописното средногорско село Свежен, съобщиха от кметството.

Инициативата тръгва след като местни жители и свеженци, живеещи в страната и в чужбина, блокираха инвестиционно предложение за продажба на училището с цел превръщането му в център за културни събития и делови срещи.

Хората категорично поискаха училището да остане общинска собственост и сами да реализират културни инициативи в него. С тази цел започват благотворителни акции за набиране на средства. Първата е събор и базар, които ще се организират на 7 май. Десетки хора от Свежен и свързани със селото приготвят атрактивни и ценни предмети, напитки и различни инициативи, които да дарят на Благотворителен събор. Със събраните средства ще започне ремонт на училищната сграда.

 

Related Articles

200 млн. лв. за саниране на блокове в засегнатите от енергийния преход региони

Близо 200 млн. лв. от управляваната от МРРБ Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027 г. ще бъдат инвестирани в енергийна ефективност на многофамилни...

Общински паркинг с търговска зона изграждат в Асеновград

Kметът на Асеновград д-р Христо Грудев даде началото на дългоочаквания ремонт в бившия Търговски център в града. Предвижда се подплощадното ниво да бъде разделено...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ