10 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

УНСС започна изграждането на фотоволтаичен парк

Инвестицията е в размер на над 2 млн. лв

УНСС става първият български университет с фотоволтаичен парк. С церемония „Първа копка“ стартираха дейностите за изграждането на съоръжението. Реализацията на проекта е на два етапа и е в размер на над 2 млн. лв.

През първия етап ще бъде проектирана и изградена покривна фотоволтаична инсталация и такава на паркинг за производство на ел. енергия. В следващия етап ще се извършва мониторинг на постигнатите резултати, поддръжка и изплащане на инвестицията за сметка на постигнатото производство на електроенергия.

На тържественото откриване на работата по проекта беше представена и визуализацията му. Така УНСС дава и своя принос в изпълнението на Целите за устойчивото развитие на ООН. (Sustainable Development Goals – SDGs).

Строителните дейности по фотоволтаична инсталация ще бъдат изпълнени от „Прострийм груп“, а строителният надзор ще се осъществява от „Бюро Веритас България“.

Related Articles

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ