25 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

УАСГ приключи обновяване на базата си и чества юбилейни годишнини съвместно с КАБ

Днес- 27 октомври от 14.00 часа в Университета по архитектура, строителство и геодезия ще бъде обявено приключването на проект за обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в учебното заведение по ОПРР 2014-2020. От 19.00 часа в централното атриумно пространство ще бъдат тържествено отбелязани юбилейните годишнини на КАБ и УАСГ с откриване на три изложби.

Изложбата „Брациговска архитектурно строителна школа“ е обща експозиция на Камарата на архитектите – Регионална колегия София област с автор арх. Десислава Димитрова и Архитектурен факултет на УАСГ (катедри „Обществени сгради“, „История и теория на архитектурата“ и „Технология на архитектурата“). Сградите, представени в експозицията, са с чертежи на проф. арх. Пейо Бербенлиев, издадени в книгата му „Брациговските майстори строители“ през 1963г. и снимки на сградите днес, направени от арх. Димитрова. Те са: Историческият музей в Карлово, Църквата „Свети Никола“ в Карлово, Църквата „Света Марина“ в Пловдив, Църквата „Света Богородица“ в Пазарджик, Църквата „Свети Свети Петър и Павел“ в Сопот, Църквата „Света Богородица“ в Калофер, Дамовата къща в Брацигово, Ликомановата къща в Брацигово, Църквата „Свети Йоан Предтеча“ и камбанарията в Брацигово – най-високата православна свободностояща камбанария на Балканския полуостров.

Втората изложба е „80 години Строителен факултет на УАСГ“.

Третата е „Мостове на градежи“- фотографска изложба на „Нашия дом е България“ с куратор арх. Пламен Мирянов.

По време на събитието ще бъде представена и реализацията на проекта за озеленяване на галерията на втория етаж в УАСГ от 3D GARDEN.

Снимка: УАСГ

Related Articles

С 3,5 млн. лв. доизграждат храма в Южния парк

По предложение на министър-председателя акад. Николай Денков правителството отпусна средства за доизграждането на храм „Св. вмчк. архидякон Стефан“ в Южния парк в София. Средствата...

Започва строителството на граничен пункт „Струмяни-Берово“

Реалното изпълнение на проекта за строителство на граничния пункт „Струмяни-Берово“ между България и Република Северна Македония е вече в ход. Инвестицията е на стойност...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ