11 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

С електрически суперяхти за $10 милиона богатите опазват околната среда

Докато големите производители все още се опитват да ни убедят, че бъдещето принадлежи на електрическите превозни средства, най-богатите представители на обществото вече са преминали към електрически яхти.

Компанията Sunreef Yachts наскоро представи второто си поколение Sunreef 80 Eco.

Това е „екологично отговорен луксозен плавателен съд, съчетаващ електрическо задвижване, жилищно пространство, надеждни ветроходни характеристики и най-новите екологични технологии в индустрията“, пише авторитетното издание BusinessInsider, цитирано от profit.bg.

Базовата цена на Sunreef 80 Eco е 9,5 млн. долара и непрекъснато се увеличава.

Първото нещо, което се забелязва в яхтата, е слънчевата батерия, която е извита и вградена в корпуса, покрива и дори в мачтата на платното. Панелите покриват над 160 кв. м. Има и вятърни генератори, които помагат за презареждането на батерията и захранват уредите и тендера, като всички те са електрически.

Снимка: sunreef-yachts-eco.com

С едно пълно зареждане на батерията яхтата може да плава до 10 часа със скорост 8-10 възела. Има дизелов генератор на борда като резервен вариант за по-дълги пътувания. Друга приятна характеристика от екологична гледна точка е липсата на шумово замърсяване. Когато двигателят работи на батерия, той е почти напълно безшумен.

Разбира се, не може да има луксозна яхта без луксозни удобства, а Sunreef е заредена с тях. Луксозната каюта е оборудвана с огромно пространство за съхранение, гардероб и душ, а интериорът е копие на стая от петзвезден хотел.

Related Articles

Ограничават движението в тръбата за Бургас на тунел „Траянови врата“

Ще се почистват стените и пътната настилка в съоръжението От 20:00 часа във вторник /23 април/ до 6:00 ч. в сряда /24 април/ ще се...

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ