17 C
Пловдив
вторник, април 30, 2024

Крепостта „Туида“ отчита ръст на посетителите през летния сезон

Ръст на посетителите през 2023 г. отчита Късноантичната и средновековна крепост „Туида“ край Сливен. От старта на пролетно-летния сезон през месец април т.г. знаковият археологически обект е посетен от над 5000 туристи. Това е с около 1000 души повече в сравнение с предходната 2022 г.

Отчита се ръст и на груповите посещения през юли и се очаква тенденцията да се запази до септември. Най-голям интерес се забелязва към пакетните услуги и образователните програми, които се предлагат в обекта. Събитията, които традиционно се провеждат на сцената в крепостта, също показват завишен интерес.

Чуждестранните гости, които са разгледали „Туида“, са преобладаващо от Европа, но се забелязва повишаване и на броя на туристите от по-далечни дестинации.

Все повече жители на община Сливен избират зоната зад крепостните зидове на крепостта за своите празници – детски рождени дни, сватбени ритуали и др.

„Туида“ продължава да бъде на първо място и в класациите на различни платформи за предложения за туризъм в региона. Оценките, които поставят посетителите, са преобладаващо „отлични“ и „много добри“.

През летния период туристическият обект е достъпен за посетители от 9 до 20 ч., без почивен ден.

Related Articles

Одобрени са 7,7 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ за ремонт на дом „Гергана“

До дни предстои да се сключи договор с Министерство на труда и социалната политика Одобрено е проектното предложение на Община Варна за реформиране на Комплекса за социални...

Още една стъпка към изграждането на ново училище в Бургас

Общинските съветници в Бургас направиха още една стъпка към изграждането на ново училище в града. То ще бъде в квартал “Крайморие” и ще е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ