8 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Столична община набира проекти по програмата за „Интегрирано градско развитие“

Столична Община отправя Покана за подбор на проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ на Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027. Индикативният бюджет за София е 85 031 875 лева.

Основната цел на процедурата е насърчаване на интегрираното и приобщаващо социално, икономическо и екологично развитие, култура, природно наследство, устойчив туризъм и сигурност в градските райони.

Съгласно указанията за канидатстване на управляващия орган допустими бенефициенти могат да бъдат държавни органи, областни администрации, общински власти, представители на гражданското общество, представители на бизнеса, научната и академична общност, сдружения на собственици на сгради, лечебни заведения в партньорство с Министерството на здравеопазването или Столичната община, културни институти и други организации от публичния сектор.

Допустимите дейности са свързани с инфраструктурни мерки за насърчаване на икономическата активност, енергийната ефективност на жилищни и нежилищни сгради, устойчива мобилност, пътна инфраструктура, функционални връзки и пътна безопасност, зелена градска инфраструктура и сигурност в обществени пространства, образователна, здравна и социална инфраструктура, жилищно настаняване, култура, спорт и туризъм.

​Проектните идеи следва да отговарят на целите, заложени в Програмата за София. Крайният срок за входиране на документите е 09.05.2024 година.

Related Articles

Подписват споразумения с общините за проекти за близо 36 млн. лв.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова започна подписването на споразумения за финансиране на обекти със средства от държавния бюджет по Инвестиционната...

Изложба за историята на храм „Св. Димитър“ и благородното дело на пловдивските Димитровци

Изложба, посветена на храм „Свети Димитър“ може да бъде разгледана от днес в централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Манастирският комплекс...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ