24 C
Пловдив
понеделник, юли 22, 2024

Старт на зимната програма на Летище „Пловдив” с нови чартърни полети

Летище „Пловдив”стартира зимната програма за 2022 година с нови чартърни полети. Очакванията за силен туристически сезон са причина за пускането на две нови чартърни програми, информират от аеропорта. Едната програма e от Турция с начална дата 29 декември. Полетите ще бъдат от Анталия и Измир до Пловдив и ще се изпълняват от авиокомпанията SunExpress. Чартърните полети са осем на брой, ще продължат през януари и началото на месец февруари. Пред финал са и разговорите за дълго чаканата линия Анталия – Бурса – Пловдив, съобщават от ръководството на летището.

Втората програма е от Белфаст, Северна Ирландия и стартира на 20 декември. Полетите са 17 на брой, като ще продължат до 26 март и се изпълняват от авиокомпанията Jet2.

Туристите, които се очакват от тези програми са основно за зимните ни курорти. Някои от туроператорите организират разглеждане и обиколки на обекти в Пловдив и региона, в рамките на престоя на чужденците у нас.

Към момента летище Пловдив има редовни полети до двете лондонски летища Лутън и Станстед, немските в Дортмунд и Меминген, изпълняват се и полети до Дъблин.

Related Articles

На форум: Дискутират предизвикателствата пред енергийните общности у нас

Дискусионен форум на тема "Европейската политика за декарбонизация и ролята на енергийните общности в България: технологии, бариери и решения“ ще се проведе на 18...

Община Опака проучва нагласите на жителите за разделно събиране на отпадъци

Община Опака провежда проучване сред жителите на региона с цел разработване на бъдещ проект. Анкетата е по процедура „Мерки за изграждане, разширяване и/или надграждане...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ