25 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Стартира изграждането на Ритейл парк Добрич

Ритейл парк ще строят в Добрич. Той ще бъде на мястото на вече съборената бивша фабрика за детски обувки в града. Той ще е разположен на 37 000 кв.м, а застроената площ ще бъде 17 000 кв.м. Паркът ще разполага с 22 големи магазина с площ между 500 и 2400 кв. м и още 7-8 по-малки обекта.

На територията му ще има банка, застрахователен брокер и оптика. Предвиден е паркинг за 440 автомобила, а на покривите на всички сгради ще бъдат монтирани соларни фотоволтаични панели.

Освен търговска зона Ритейл паркът ще има зелени пространства, места за забавления, кътове за хранене и пикник, детски център и площадка.

„Освен традиционното пазаруване, тук ще се провеждат събития като фермерски пазари, изложения на техника и всичко, което да носи духа на бившия обувен завод“, споделя инвеститорът. Очаква се комплексът да отвори за посетители през есента на 2023 г.

Related Articles

Търси се решение за спасяване на Боянското блато

Идеята е естествена влажна зона да се обособи като градски парк Гражданската група в защита на Боянското блато заедно с екип от МОСВ обсъждат мерки...

Нестандартно: Ученичка от Айтос направи Айфеловата кула от дървени пръчици

Вдъхновила се от френската култура и архитектура Дамла Кемик - ученичка от XII клас от Айтос направи макет на Айфеловата кула от 1000 дървени пръчици....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ