13 C
Пловдив
петък, май 17, 2024

София ще бъде домакин на конференцията на CITY DESTINATION ALLIANCE

От 19 до 22 април 2023 г. София ще бъде домакин на Международната конференция и Общото събрание на CITY DESTINATION ALLIANCE – Алианс за маркетинг и управление на градските дестинации. Очаква се на форума да присъстват над 200 делегати от над 100 града.

София е член на организацията от септември 2021 г. Членството предоставя възможности за развиване потенциала на дестинацията, обмен на информация, опит и добри практики с други европейски градове.

CITY DESTINATION ALLIANCE (City DNA) е организация с нестопанска цел, правоприемник на Асоциацията за маркетинг на градовете в Европа (European Cities Marketing), която популяризира и свързва интересите на членове от над 116 големи града в 38 държави в областта на туризма. Членове на асоциацията са градовете Амстердам, Атина, Барселона, Белград, Берлин, Братислава, Виена, Кан, Женева, Истанбул, Лондон, Тел Авив, Монако, Париж, Прага, Загреб, Рим, Любляна, Цюрих и др.

CITY DESTINATION ALLIANCE е член на Световната организация по туризъм и стратегически партньор на Европейската туристическа комисия, Европейската асоциация на туроператорите, ХОТРЕК (HOTREC) и Международната асоциация за конгресен и конферентен туризъм.

По време на Форума делегатите ще се запознаят с възможностите на София и България като туристическа дестинация. Събитието ще допринесе за укрепване на имиджа на София, утвърждаването ѝ като дестинация за градски туризъм и привличане на повече и по-платежоспособни туристи.

Related Articles

Подменят опасните дървета при храм-паметник „Александър Невски“ с нови

По време на регулярните огледи за текущото състояние на дървесната растителност в София експерти на дирекция „Зелени системи“ са констатирали на площада при храм-паметника „Александър Невски“...

Фонд ФЛАГ финансира подготовка на проектни предложения

Фонд ФЛАГ отпуска заеми за подготовка на проекти по програми, финансирани със средства на ЕС, от българското правителство или други международни програми. Допустими кредитоискатели са...

Русе ще има нов парк

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ