12 C
Пловдив
събота, май 4, 2024

Над 70% от фаза 1 на новата административна столица на Египет са завършени

Над седемдесет процента от първата фаза на изграждането на новата административна столица на Египет са завършени, съобщиха от правителствената пресслужба, цитирана от в. „Ал Ахрам“.

Около 98 процента е степента на завършеност на правителствения квартал, който включва десет министерски комплекса, предназначени за 34 министерства, правителствената сграда и сградата на парламента.

Двадесетте небостъргача, които ще оформят бизнес квартала пък, са изградени на 60 процента.

Сред тях е близо 400-метрова кула, планирана да бъде най-високата сграда в Африка.

Изпълнител е Китайската държавна строителна и инженерна корпорация (China State Construction Engineering Corporation) – една от най-големите строителни компании в света, в сътрудничество с египетското Министерство на жилищното строителство и населените места.

напълно завършени са Спортният град, Олимпийското градче, Градът на знанието, Градът на изкуството и културата, Новата опера, главната болница, редица училища и частни университети.

Строителството на бъдещата административна столица на Египет започна през 2015 г., като общата й площ е 700 квадратни километра.

В новия град се очаква да живеят около 6.5 милиона души.

Related Articles

Новост: КАБ предлага професия “Архитектурен техник”

По предложение на председателя на РК София град арх. Васил Василев е обсъдена инициатива за създаване на нова професия, която да се изучава в...

Добрият пример на Испания: Закон за качеството на архитектурата

Арх.Иняки Карнисеро представи нормативния документ на кръгла маса в София Новият испански Закон за качеството на архитектурата бе представен на кръглата маса „Практикуване на професията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ