20 C
Пловдив
четвъртък, юни 20, 2024

София: Строят магерница и обредни зали към храм в „Младост 3“

По искане на Църковното настоятелство при храм „Рождество Христово“ в София, столичният общински съвет учреди безвъзмездно право на строеж на магерница с покрита тераса и обредни зали. Те представляват допълващо застрояване върху имота на храма с площ от 4 756 кв. м. Разгънатата застроена площ на обектите ще бъде 521 кв. м.

Инвестиционният проект е одобрен от главния архитект на район „Младост“. За територията са приети следните устройствени параметри: максимална плътност на застрояване – 30%, кинт – 1.2, минимална озеленена площ – 50%, от които минимум 50% е с висока дървесна растителност, максимална кота корниз – 75.00 м.

На територията на район „Младост“ няма изградена друга магерница (помещение към кухнята в манастирски комплекс), в която да се приготвя храна, която да се раздава на жителите на района при отбелязването на църковни празници, както и да се извършват други църковни обреди.

Related Articles

Предстои основен ремонт на Музея на мозайките в Девня

Над 5 млн. лв. отпуска Министерството на регионалното развитие и благоустройството за основен ремонт на Музея на мозайките в Девня. Проектът включва конструктивни промени...

Общините ще избират между 3 модела за изчисление на такса битови отпадъци

Основни стъпки по прилагането на новите правила за изчисляване на такса битови отпадъци (ТБО) беше тема от втория ден за Националната среща на финансистите...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ