22 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

София: Изграждат нов парк в район „Младост-3“

Комисията по финанси и бюджет към Столичния общински съвет прие предложението за инвестиране на до 1 600 000 лева в „Парк със зона за събития, детска и спортна площадка и пъмп трак съоръжение“ в „Младост-3“.

„Паркът се намира на ъгъла на ул. Филип Аврамов и ул. полк. Владимир Серафимов. В близост до терена се намират и две големи училища, спирки на градския транспорт, метростанциите „Академик Александър Теодоров-Балан“ и „Младост 3“, както и много жилищни и обществени сгради“, пише в социалната мрежа председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

„Ще се изгради изцяло нова алейна мрежа, детски и спортни съоръжения, пейки, маси, кафене, осветление, видеонаблюдение, водни елементи и озеленяване. Детските площадки ще бъдат комбинирани – за деца от 0-3 и от 3-12 годишна възраст. Предвижда се и зона за събития с капацитет 200 души“, информира шефът на СОС.

Related Articles

Въвеждат правила за карането на тротинетки в Кюстендил

Децата до 14-годишна възраст няма да могат да карат и ползват тротинетки, а тези до 18 години задължително трябва да бъдат с поставена каска...

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ