15 C
Пловдив
вторник, април 30, 2024

Сливен ще има индустриален парк. 2684 дка чакат инвеститори

Летището и мотопистата ще бъдат запазени със сегашните си параметри

“Индустриален парк Сливен” е вече част от картата на индустриалните паркове в България. Със заповед на министъра на икономиката и индустрията той бе вписан под №30 в регистъра на Индустриалните паркове.

От 2019 г. общината полага усилия за подобряване на инвестиционния климат в региона и привличане на инвеститори. Този процес премина през различни етапи – изработване и одобряване на Подробен устройствен план за територия частна общинска собственост, която се урегулира за производствена и складова дейност. Втората стъпка бе създаване на търговско дружество “Индустриален парк Сливен” ЕООД, в което общината е едноличен собственик на капитала. След това бе изготвена цялата необходима документация за изпълнение на Закона за индустриалните паркове (ЗИП) и процедура по вписване.

ПАРАМЕТРИ И ВЪЗМОЖНОСТИ

Индустриалният парк е с площ от 2684 дка и представлява един от най-мащабните проекти за индустриално развитие на територията на България. Обхваща група поземлени имоти от северната и южната страна на бившето летище “Бършен”, което дава възможност развитието на парка да се раздели на етапи. В същото време съществуващите писта на летището и мотописта ще бъдат запазени.

Related Articles

Община Видин подменя уличното осветление

Дейности за повишаване ефективността на осветлението и намаляване годишните разходи за електрическа енергия започват във Видин. Те ще се осъществяват по проект „Рехабилитация и...

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ