20 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Сливен прави индустриална зона на 2500 декара

Общинският съвет в Сливен гласува да се създаде дружество “Индустриален парк – Сливен”. Предстои изготвянето на бизнес план за развитие на зоната. Предложението бе разгледано втори път от местния парламент, тъй като на предишната сесия то бе отхвърлено. Администрацията обаче настоя, че проектът е много важен за стратегическото развитие на региона. Планираната индустриална зона обхваща 2500 декара от района на летище “Бършен” и е разделена на три зони – две за индустриално развитие и летищната писта, която ще може да функционира. Общината няма намерение да продава самолетната писта, както и пистата за мотокрос.

Очаква се в края на лятото да бъдат отворени мерките, по които Сливен да кандидатства за привличане на инвестиции в индустриалната зона.

„Създаваме дружество, което трябва да администрира индустриалния парк след създаването му. Изискване е да има такова дружество, за да може да впишем самия индустриален парк в регистъра. Очакваме техническите проекти да са готови до два месеца”, обясни градоначалникът Стефан Радев.

За управител на дружеството, до провеждането на конкурс, беше избран експертът Соломон Москона. Той е с дългогодишен опит в банковата сфера и инвестициите.

Очаква се в края на лятото да бъдат отворени мерките, по които Сливен да кандидатства за привличане на инвестиции в индустриалната зона.

Related Articles

Издадено е разрешение за реконструкция на Националния студентски дом в София

Главния архитект на Столична община е издал разрешение за строеж, за консервационно - реставрационни работи, основен ремонт, реконструкция, прилагане на мерки за енергийна ефективност...

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ