13 C
Пловдив
сряда, май 1, 2024

След дълго отлагане: Отварят част от пътя Мездра – Ботевград

Дългоочакваното отваряне за движение на част от трасето Мездра – Ботевград от днес вече е факт. Отсечката е част от международния път Е-79 и е много важна за всички в Северозапада.

Обходните маршрути удължаваха трафика с часове, а недоволството в населените места, откъдето той бе пренасочен, ескалираше до протести и пътни блокади.

Срокът за пускането на пътя между Мездра и Лютидол първоначално беше през декември, после януари, сетне 15 февруари, но завършването постоянно се бавеше. Модернизацията цели да облекчи интензивния трафик, като старият път се разшири до четири ленти – по две във всяка посока.

Изграден е и допълнителен мост над река Искър, непосредствено до съществуващия на входа на Мездра.

Според разчетите Е-79 ще трябва да се затвори още веднъж през април, тъй като модернизацията в някои участъци е несъвместима с изискванията за безопасен трафик. Цялостната модернизация на скоростната отсечка Мездра–Ботевград се предвижда да приключи в края на следващата година.

Related Articles

Още една стъпка към изграждането на ново училище в Бургас

Общинските съветници в Бургас направиха още една стъпка към изграждането на ново училище в града. То ще бъде в квартал “Крайморие” и ще е...

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ