21 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Слагат под режим водоподаването в пазарджишка община

Режим за потреблението на вода въвеждат в община Лесичово, съобщиха от “Водоснабдяване и канализация” в Пазарджик. Причината дружеството да въведе ограничителната мярка е силното нарастване на ползването на питейна вода за непитейни нужди, дължащо се на горещото и сухо време.

С наложения режим ще се акумулира вода във водоемите над Церово и Лесичово за осигуряване на нормално водоснабдяване.

До нормализиране на ситуацията, в общината ще се спира водоподаването от 22:00 до 6:00 часа. От дружеството посочват още, че при незадоволителен ефект от нощния режим ще се въведе допълнително ограничение на водоподаването от 11:00 до 18:00 часа, с цел осигуряването му във вечерните часове.

От ВиК Пазарджик припомнят, че частично бедствено положение заради липса на вода беше обявено в община Ракитово преди седмица. Причината беше липса на нормално водоподаване до жителите на града поради голяма авария на силно амортизиран външен водопровод.

Related Articles

Участници от 8 държави на изложение „ТФ 2024 – Млад предприемач“ в Пловдив

27-ото издание на Международното изложение „ТФ 2024 – Млад предприемач“ ще се проведе в Пловдивския панаир на 25 и 26 април 2024 г. Организатори...

Разполагат контейнери за биоразградими отпадъци в Пирдоп

През месец май Община Пирдоп ще започне поетапно разполагане на кафяви контейнери за зелени и биоразградими отпадъци. За удобство на гражданите на съдовете ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ