9 C
Пловдив
неделя, май 5, 2024

Санирането с пари от бюджета спира

Санирането с пари от бюджета спира, защото не достигат 46 милиона лева. Това пояснение се съдържа в документ, публикуван на сайта на МРРБ.

Строителното министертво преустановява сключването на договори по обновяването на сградите с пари от бюджета. Изчерпан е финансовият ресурс на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, се казва в документа на МРРБ. Остават 52 блока, за които са сключени договори.

Най-важният мотив на министерството е, че бюджетът от 2 млрд. лв. ще бъде надхвърлен с 46 млн. лв., ако дейностите по санирането бъдат довършени напълно. Причината – строителните материали поскъпнаха рязко през 2021-2022 г., като на някои от тях цените нараснаха двойно. Така разликата в референтните цени от 2016 г., когато започна програмата, и днешните става значителна. Това води до невъзможност на този етап програмата да продължи безплатно за хората.

Related Articles

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...

Община Габрово с кампания „Да превърнем сивото в зелено“

Стартира кампанията на Община Габрово „Да превърнем сивото в зелено” за 2024 г., която се осъществява чрез публично-частни партньорства с гражданите. Чрез инициативата се...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ