24 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Пращаме закона за еврото в ЕК

Работата по проекта на Закон за въвеждане на еврото в България е в напреднала фаза. Законопроектът е изготвен от работна група към Координационния съвет за подготовка на България за членство в еврозоната, включващ голям брой институции, съобщават от екипа на служебния премиер Гълъб Донев.

Предстои окончателно съгласуване на проекта между националните институции, след което той ще бъде изпратен за съгласуване от Европейската комисия и Европейската централна банка.

Чак след това законопроектът ще бъде пуснат за обществено обсъждане. След одобрението му от Министерски съвет Законът за въвеждане на еврото ще трябва да се одобри и от Народното събрание.

По отношение на останалите закон – този за БНБ вече е изпратен за съгласуване в ЕК и ЕЦБ, посочва министър-председателят. След отразяване на становищата на двете европейски институции, предстои публикуването му за обществено обсъждане.

Related Articles

Благоустрояват общинския парк в Джебел

Общинският парк „Горичката“ в град Джебел ще бъде изцяло обновен, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Проектът предвижда изграждане на пътеки с настилка от асфалтобетон...

Търси се решение за спасяване на Боянското блато

Идеята е естествена влажна зона да се обособи като градски парк Гражданската група в защита на Боянското блато заедно с екип от МОСВ обсъждат мерки...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ