30 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

РИОСВ – Пловдив проверява общините за незаконните сметища

От понеделник, 3 април, екипи на РИОСВ Пловдив (Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив) започват проверки по всички населени места от седемнадесетте общини на територията си. Ще проверяват изпълнени ли са от кметовете по места предписанията на екоинспекцията да се локализират замърсени с отпадъци терени и да се организира почистването им. Срокът за това изтича на 31 март.

Срещу кметовете, непредприели мерки за организация и контрол на дейностите, свързани с образуването, събирането, съхраняването, транспортирането и третирането на отпадъци, ще бъдат предприети, предвидените в Закона за управление на отпадъците, административни наказателни действия и ще бъдат наложени санкции.

Активните действия са в подкрепа на националната кампания на Министерството на околната среда и водите под мотото „Да сложим точка на замърсяването“.

Related Articles

През уикенда: Ретро влак по пътя на теснолинейката Септември – Велинград

Влак с ретро вагони пътува събота и неделя през юли по маршрута от гара Септември до гара Велинград и Цветино, съобщиха от пресцентъра на...

Осигуряват техническа помощ за зелени проекти

Фонд ФЛАГ е получил одобрение на проект, финансиран от програма LIFE на ЕК, за техническа помощ за зелени проекти. Скоро тази логистична, информационна и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ