16 C
Пловдив
вторник, май 7, 2024

РИОСВ – Пловдив проверява общините за незаконните сметища

От понеделник, 3 април, екипи на РИОСВ Пловдив (Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив) започват проверки по всички населени места от седемнадесетте общини на територията си. Ще проверяват изпълнени ли са от кметовете по места предписанията на екоинспекцията да се локализират замърсени с отпадъци терени и да се организира почистването им. Срокът за това изтича на 31 март.

Срещу кметовете, непредприели мерки за организация и контрол на дейностите, свързани с образуването, събирането, съхраняването, транспортирането и третирането на отпадъци, ще бъдат предприети, предвидените в Закона за управление на отпадъците, административни наказателни действия и ще бъдат наложени санкции.

Активните действия са в подкрепа на националната кампания на Министерството на околната среда и водите под мотото „Да сложим точка на замърсяването“.

Related Articles

КАБ въвежда електронни административни услуги до края на годината

Камарата на архитектите в България започва въвеждане на изцяло електронни административни услуги. Предвижда се до края на годината да има възможност за онлайн кандидатстване...

Новост: КАБ предлага професия “Архитектурен техник”

По предложение на председателя на РК София град арх. Васил Василев е обсъдена инициатива за създаване на нова професия, която да се изучава в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ