10 C
Пловдив
неделя, май 5, 2024

Решено: Пловдив получава 100 млн. лева от държавата за 5 проекта

99,3 млн. лева ще получи целево Община Пловдив за 5 свои проекта през републиканския бюджет. В законопроекта за държавния бюджет, който се гласува в Народното събрание, са заложени всички проекти, които ще се реализират през следващата година от общините.

Кметът Костадин Димитров бе поискал от финансовото министерство 156 млн. лева за 10 общински проекта, като по-голямата част от сумата е одобрена. Обещанието, че двата стадиона ще фигурират В рамката на бюджета за 2024 година са включени и парите за двата стадиона на Пловдив.

След гласуване на бюджета за стадион „Локомотив” ще бъдат преведени по сметките 42 млн. лева. На толкова е оценен новият етап, който включва централната трибуна и облагородяването на спортния комплекс около стадиона. За стадион „Христо Ботев” сумата е 33,5 млн. лева. С тях ще се завърши съоръжението, и ще могат да се покрият и индексациите към фирмата изпълнител.

Друг проект, заложен в Бюджет 2024 е реконструкцията на „Голямоконарско шосе” с 19 млн. лева, като в тях е и преходния остатък от тази година, когато бяха преведени 9 млн. лева. Със средствата ще може да се завърши реконструкцията в землището на Община Пловдив.

Облагородяването на Античен форум – Изток и Юг също е залегнало с 1,2 млн. лева. Последният проект, който получава финансиране е реконструкцията на ул. „Славянска” в участъка от бул. „Източен” до ул. „Лев Толстой” за 3,6 млн. лева.

Сред големите обекти, които не са получили финансиране са кино „Космос” и „Рогошко шосе”. С осигуряването на средствата за стадионите обаче, заложените в бюджета средства може да бъдат разпределени към тях.

Related Articles

Община Габрово с кампания „Да превърнем сивото в зелено“

Стартира кампанията на Община Габрово „Да превърнем сивото в зелено” за 2024 г., която се осъществява чрез публично-частни партньорства с гражданите. Чрез инициативата се...

Представят резултатите от проекта за нов затвор в с. Самораново

На 29 април представят резултатите по проекта за новия затвор, който се изгражда край дупнишкото с. Самораново. Той е на стойност около 35 млн....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ