20 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Българи търсят имоти в Дубай

Все повече българи търсят имоти в Дубай, показват данните на компанията за луксозни имоти Unique Estates. Клиенти се интересуват от инвестиция в Дубай с цел постигане на висока доходност, защита на спестяванията, възможност за препродажба на имота още в етапа на строителството и реализиране на печалба. Наблюдава се значително покачване на заявленията за „златна виза”, като български и международни инвеститори се насочват към Емирствата заради добрите инвестиционни перспективи, коментират от компанията.

Според тяхно проучване доходността от наем в Дубай към момента е в диапазона 6-10%, а от краткосрочен наем достига 13%. Други ключови предимства на притежанието на имот там е 0% ДДС върху жилищата, гъвкави възможности за плащане и благоприятна социална среда. За сравнение доходността от наем в София трудно надхвърля 4-5%, а от краткосрочен – около 10%, без да се включват разходите за управление.

СТАТИСТИКАТА

С 22% расте броят на сделките за недвижими имоти в Дубай към есента на 2023 година спрямо същия период на предходната 2022 г. Тази година Дубай буквално влезе в историята, превръщайки се във водещ пазар на луксозни имоти в света. Дестинацията успя да генерира близо 850 милиона долара от жилища от висок клас, с пазарна цена от над 10 милиона долара през първите шест месеца на годината. Така Дубай за първи път изпревари Лондон, Ню Йорк и Париж”, коментират от Unique Estates.

ЛЮБОПИТНО

Най-скъпо продаденият имот на международен клиент в Дубай е пентхаус на стойност 500 000 000 AED или 136 000 000 долара. Той е с площ от малко над 2000 кв. м, разполага с 5 спални, а стъклените му стени разкриват впечатляваща гледка към Арабския залив. Намира се в 71-етажна кула с високи тавани, плаващи стълбища и ефектно осветление. Следващите 2 най-скъпи имота са вили в Palm Jumeirah, съответно на стойност 302 млн. AED и 280 млн. AED.

Related Articles

Издадено е разрешение за реконструкция на Националния студентски дом в София

Главния архитект на Столична община е издал разрешение за строеж, за консервационно - реставрационни работи, основен ремонт, реконструкция, прилагане на мерки за енергийна ефективност...

Нови компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас

Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ