16 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Ремонт за над 6,5 млн. лв. подобрява връзката на Свищов с АМ „Русе – Велико Търново“

Стартира първият етап от ремонта на важна 7-километрова отсечка, която ще свързва Свищов с бъдещата Автомагистрала „Русе – Велико Търново“, информират от пресцентъра на местната управа. Технологичният проект за част „Пътна“ включва цялостно преасфалтиране и подмяна на асфалтовите пластове, подобряване на отводняването, профилиране на пътните банкети и отстраняване на излишна растителност на третокласен път III-405. От връзката му с път III-407 (кръстовището към с. Совата и с. Козловец), през с. Царевец, до входа на град Свищов, където ще се свърже с участъка, който през 2020 година Общината рехабилитира.

Ремонтът ще се осъществи в два етапа. В първи етап, който ще бъде изпълнен от ВиК „Йовковци“, ще бъде реализиран обект „Аварийна подмяна на уличен водопровод в с. Царевец, по улица „Втора“. Участъкът е силно компрометиран и с неговия своевременен ремонт ще се избегнат бъдещи проблеми за цялостната настилка, която предстои да бъде положена във втори етап. Обхватът на подмяна включва 1200 метра линеен участък и 50 броя сградни водопроводни отклонения. Съществуващият амортизиран азбесто-циментов водопровод ще бъде подменен с полиетиленови тръби, с висока плътност, което ще доведе до намаляване загубите на вода и предоставяне на по-качествена услуга на абонатите. След подмяната на водопроводния участък и изминаване на технологичното време за улягане на изкопа, ще стартира и вторият етап от дейности по пътния участък и подмяна на настилката, съгласно технологичния проект за ремонта – част „Пътна“.

Стратегическата цел на ремонта е подготовката на пътната инфраструктура, която ще свързва общинския център с бъдещата АМ „Русе – Велико Търново“. Участъкът се характеризира с висок и интензивен трафик и е от изключителна важност за транспортната свързаност и развитието на местната икономика.

За предстоящия ремонт във втори етап ще бъдат осигурени средства по програмата за текущ ремонт от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Related Articles

Проф. д-р арх. Тодор Булев представя „София – град на мечтите“ в изложба

В изложбата „София – град на мечтите” проф. д-р арх. Тодор Булев показва своите вече повече от 50-годишни творчески търсения (1974-2024) за градската среда,...

Още една стъпка към изграждането на ново училище в Бургас

Общинските съветници в Бургас направиха още една стъпка към изграждането на ново училище в града. То ще бъде в квартал “Крайморие” и ще е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ