13 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Обновиха част от центъра на село Калояново

Приключи изпълнението на проект, с който се благоустрои част от центъра на село Калояново. С общински средства, осигурени от капиталовата програма, местната власт изгради паркинг с над 20 паркоместа, сред които и такива за инвалиди. Към съоръжението са благоустроени и прилежащите площи, зеленината е обновена. Поставени са пейки и модерно осветление. Изградена е нова поливна система. Паркингът на община Калояново е безплатен.
Междувременно стартираха строителните работи по проект „Изграждане на футболно игрище и ремонт на съблекалня“ в село Житница. Обектът се ремонтира с общински средства и е на стойност 329 695 лв. Очаква се дейностите да приключат през месец май. На мястото на старото училище ще бъде изградена новата придобивка, като част от зоната за спорт и отдих.
Предстои общината да кандидатства пред Министерството на младежта и спорта за останалата част от въпросната зона.
Житница е с традиции във футбола. Към момента има детски и мъжки футболен клуб. В селото активно се развива детско- юношеският футбол в две възрастови групи 7-10 години и 12-13 години. Във футболните юношески отбори традиционно се състезават и момичета. Изграждането на това игрище ще осигури възможност за провеждането на турнири и приятелски срещи по мини футбол, казаха от община Калояново.

Related Articles

КАБ въвежда електронни административни услуги до края на годината

Камарата на архитектите в България започва въвеждане на изцяло електронни административни услуги. Предвижда се до края на годината да има възможност за онлайн кандидатстване...

На мястото на бившия Мавзолей в София – временна арт инсталация

В зоната ще се организират тематични публични събития Инсталацията на художника Красимир Терзиев „Между миналото, което е на път да се случи, и бъдещето,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ