12 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Ремонтът на язовир „Огоста“ стартира през май

До края на април трябва да стане ясно колко средства са необходими за ремонта на язовир „Огоста“. Това заяви министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов. По думите му проблемът с ремонта на водния басейн е дългогодишен и вече е много наболял. Язовирът трябва да бъде ремонтиран приоритетно в спешен порядък.

Министърът припомни, че ремонтът на стената на язовир „Огоста“ е задължение на държавата и тя трябва да си свърши работата.

„Обсъдихме следващите стъпки и се надявам това да успокои обществото, защото предприемаме реални действия. Да, ресурсът, който е бил отделен преди години е изхарчен, такъв ресурс няма в момента, но това, за което сме поели ангажимент, е с възстановяването на средствата в ДКК, да направим всичко възможно да отделим ресурс за ремонта. Ще работя с колегите, за да намерим решение преди изтичането на срока на строителното разрешение.“, допълни Богданов.

Той уточни, че издаденото строително разрешение изтича през май, а до края на април трябва да стане ясно точно колко средства са необходими за ремонта.

Related Articles

Етнографският музей в Стария Несебър с нов облик

Приключи ревитализацията на Етнографския музей в Стария Несебър. Ремонтът на вътрешните пространства е извършен по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Отпуснатата финансовата помощ...

Представят резултатите от проекта за нов затвор в с. Самораново

На 29 април представят резултатите по проекта за новия затвор, който се изгражда край дупнишкото с. Самораново. Той е на стойност около 35 млн....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ