15 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

Регионален бизнес форум в Габрово

Регионален бизнес форум ще се проведе следващата сряда – 25 януари, в ритуалната зала на Община Габрово. По време на събитието фирми от областта ще представят свои иновативни проекти и добри практики, ще бъдат презентирани и възможностите на Технологичния парк към Технически университет – Габрово.

Присъстващите ще бъдат запознати с актуални данни за регионалния икономически профил, както и с възможностите за финансиране и сътрудничество на бизнеса през настоящата 2023 г.

Форумът се организира съвместно от Община Габрово, Регионален иновационен център „Амбициозно Габрово“, Габровска търговско-промишлена палата, Областна администрация – Габрово и Техническия университет. Той е част от програмата на новосъздадения екип за сътрудничество в сферата на иновациите „Gabrovo ICT“.

С помощта на тази структура ще се постигне по-добро взаимодействие между компаниите и научно-изследователските организации, ще се осигури експертна подкрепа на бизнеса и ще се повиши капацитетът му за участие в процедури за финансиране и мрежи за партньорство. Целта е в региона да се разработват повече иновативни продукти и да се подобри технологичният трансфер.

Related Articles

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...

До 15-и май започва ремонтът на Дюлинския проход

До 15-и май ще започне ремонтът на 34 км от III-906 през Дюлинския проход. Трасето, което ще се рехабилитира, е между с. Старо Оряхово...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ