16 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

В Русе очакват 15 нови тролейбуси на електроенергия

15 нови тролейбуси на електроенергия ще пристигнат в Русе до няколко месеца. За това се договориха кметът на Общината Пенчо Милков, зам.-посланикът на Чешката република у нас Петър Вавра и представителите на фирмата Емил Кимак и Индржих Худи.

Новите превозни средства ще бъдат от чешката марка SOR, които ще влязат в автопарка на „Общински транспорт – Русе“. Очаква се доставката да започне през лятото.

Тролейбусите ще бъдат с 10-годишна гаранция. Ще се движат изцяло на електроенергия – с нулеви вредни емисии. Отоплението и климатизацията им също са изцяло електрически захранени. Ще могат да превозват до 86 пътници – 33 седящи и 53 правостоящи.

Превозните средства са от ново поколение и осигуряват достъпна среда за хора с намалена подвижност и майки с колички. Подът им е нисък, а на средната врата има платформа за колички.

Related Articles

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ