11 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Работилница: Нов живот за стари мебели

Какво е реставрация, какви предмети могат да бъдат реставрирани, какво се крие зад процесa и колко време отнема? Отговорът на тези и други въпроси ще даде на 1 ноември в двора на Етнографския музей в Бургас инж. Невена Ганчева – интериорен дизайнер.

Там ще се проведе и работилница за реставрация на мебели. Събитието цели да ни вдъхнови да живеем по-устойчиво, намалявайки консуматорското мислене и подкрепяйки разумното потребление.

„Ще споделим опит, ще демонстрираме и информираме какви техники и материали да приложим за реставрирането на мебели и аксесоари за дома – това е ценна възможност, която може да намали отпадъците. А с това заемаме отговорна позиция за опазването на околната среда“, споделят организаторите.

За работилницата ще бъдат предоставени материали и консумативи за ремонт и декорация. Освен осигурените демонстративни мебели участници също могат да донесат свои вещи за реставрация. На финала ще има импровизирана изложба с вече обновени предмети от събитието.

Related Articles

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...

Представят проекта за ревитализация на Колодрума в Сливен

Община Сливен ще представи проекта за ревитализация на Колодрума на 24 април – сряда. Срещата на кмета Стефан Радев и общинските специалисти с проектанти,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ