10 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Пускат лифтовете на Витоша от 3 юни

Откриват летния сезон на Витоша тази събота, 3 юни. С традиционното велосъстезание Home Mountain Enduro ще бъде дадено официално началото на сезона този уикенд. Участниците в състезанието ще трябва да се справят с 5 отделни състезателни отсечки с обща дължина от над 13 км и 2000 м отрицателна денивелация. Всички етапи са с високо ниво на трудност и включват множество стъмни участъци, корени, камъни, скокове, скоростни прави и други интересни естествени и изкуствено създадени препятствия.

Три лифта ще работят до края на лятото, но само през уикенда при благоприятни метеорологични условия, съобщи концесионерът „Витоша ски“.

Кабинковото съоръжение ще се ползва за изкачване от началната станция в Симеоново до хижа „Алеко“. Ако се ползва билет и за връщане – общата цена е 20 лв. За ученици и студенти, както и за деца до 12 години ще има намаление. Така за едно семейство изкачването и слизането с лифта от „Алеко“ през уикендите това лято ще струва около 50 лв.

От фирмата концесионер пускат и комбинирани билети „От града до върха на планината“, с които ще се полза лифт до Черни връх.

Related Articles

Планираните ремонти в район „Кремиковци“ вече започнаха

Започнаха планираните ремонти за столичния район "Кремиковци". Подготвят се и се обявяват обществени поръчки за обновяване на сградите на кметствата в кв. "Враждебна" и...

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ