9 C
Пловдив
неделя, май 5, 2024

Проектират 5-звезден комплекс с минерален аквапарк във Вършец

Петзвезден хотел с аквапарк ще строят във Вършец. Комплексът ще бъде захранен с минерална вода, като на този етап вече е преминала процедурата за Подробния устройствен план (ПУП).

Новата туристическа зона ще е разположена на около 27 хил. кв. метра разгърната застроена площ (РЗП). В момента инвеститорите са на етап проектиране на сградата, информира Economic.bg .

Концепцията е да има хотелска част със 180 стаи, външен и вътрешен басейни, СПА, малък детски аквапарк, два ресторанта, пиано бар и конферентна зала с 500 места.

През пролетта стана ясно, че холандски инвеститор е започнал строителство на мащабен комплекс с аквапарк в община Баните, Смолянско. Очаква се и изграждането на голям термален комплекс и в софийското село Равно поле.

Related Articles

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...

КАБ въвежда електронни административни услуги до края на годината

Камарата на архитектите в България започва въвеждане на изцяло електронни административни услуги. Предвижда се до края на годината да има възможност за онлайн кандидатстване...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ