19 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Продават дома на Фреди Меркюри в Лондон

Къщата на Фреди Меркюри, в която певецът изживя последните десет години от живота си, се продава, съобщи агенция „Асошиейтед Прес“, цитирана от БТА.

За имота „Гардън лодж“ консултантската компания Knight Frank е обявила цена от над 30 млн. британски лири.

Меркюри, който беше вокалист на групата „Куин“, купува къщата през 1980 г. За нея тогава, според биографичната книга „Меркюри: Една интимна биография на Фреди Меркюри“, певецът плаща над 500 000 британски лири. Прави мащабен ремонт на имота и го обзавежда с ценни произведения на изкуството. Сред притежанията на певеца е имало картини на Пикасо, Дали, Матис.

Фреди Меркюри умира в този дом през 1991 г. от пневмония вследствие на СПИН. Тогава той е на 45 години. Къщата, в която има осем спални, е завещана на неговата близка приятелка и бивша годеница Мери Остин. „Този дом беше е безценна кутия със спомени, защото във всяка стая имаше любов и топлина“, каза Остин в изявление. „За мен беше истинска радост да живея тук и да имам своите прекрасни спомени. Сега къщата е празна. Откакто аз и Фреди минахме през зелената врата, това беше място на покой, истински дом на артист. Сега е време да поверя къщата на следващия й собственик“, добави тя.

Легендарната градинска порта на имота е изписана с графити и обяснения в любов от феновете. Тази порта е сред 59-те най-ценни притежания на Меркюри, които бяха продадени на обща цена от 12,2 млн. британски лири през септември.

Related Articles

Изложба за историята на храм „Св. Димитър“ и благородното дело на пловдивските Димитровци

Изложба, посветена на храм „Свети Димитър“ може да бъде разгледана от днес в централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Манастирският комплекс...

Планираните ремонти в район „Кремиковци“ вече започнаха

Започнаха планираните ремонти за столичния район "Кремиковци". Подготвят се и се обявяват обществени поръчки за обновяване на сградите на кметствата в кв. "Враждебна" и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ