19 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Пловдив е лидер по брой търговски паркове

11 нови Retail зони са открити в България през 2023 г.

Търговските паркове продължават динамичното си развитие. Статистиката сочи, че през 2023 г. са открити 11 такива на 11 различни локации в страната – три от бранда Holiday Park (Стара Загора, Хасково и Перник), Търговски парк Силистра, Разлог Ритейл Парк, Търговски център Княжево (София), Retail Park Arena – Shumen, Kaufland Retail Park (Сандански), както и по един в Димитровград, Карлово и Несебър. С това общата отдаваема площ на всички действащи търговски паркове в страната към края на изтеклата година е над 501,500 кв. м, разположени в 58 обекта, според актуалния доклад на Colliers.

Търговските центрове в големите градове също процъфтяват като бележат рекорден ръст по отношение на високи заетост, посещаемост, обороти на търговците и наемни нива. Свободните площи в в шопинг центровете варират между 0.1% и 5%. В София заетостта в търговските центрове е почти на пълен капацитет.

Пловдив остава лидер по брой търговски паркове с общо 6 функциониращи с над 70,200 кв.м. отдаваема площ. Усвоените пространства в търговските центрове в града под тепетата за цялата година са над 3,500 кв. м. През изминалата година новите наематели по главните търговски улици на Пловдив заемат 7% от всички площи, а празните пространства спадат до 2%. Наемите регистрират в търговските обекти регистрират значителен ръст, вследствие на стабилния интерес.

Related Articles

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...

Още една стъпка към изграждането на ново училище в Бургас

Общинските съветници в Бургас направиха още една стъпка към изграждането на ново училище в града. То ще бъде в квартал “Крайморие” и ще е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ