12 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Пристигат първите жилищни фургони в Каравелово

Започва разполагането на жилищните фургони в най-тежко пострадалите от наводнението карловски села – Каравелово, Слатина и Богдан, съобщи областният управител на област Пловдив Ангел Стоев.

Първо ще бъдат доставени 8 фургона в Каравелово и утре, по желание на семействата, ще бъдат разположени в дворовете им. На следващия ден още 8 фургона ще заминат за Слатина, където е предвидена обща площадка. След това ще се поставят и 17 временни жилища в Богдан.

Постигната е договореност с ВиК-Пловдив и EVN да осъществят захранването на жилищата с вода и ток, след като това се случи, хората ще могат да влязат и да живеят в тях.

Жилищните фургони са собственост на държавата и се предоставят напълно обзаведени като допълнително ще бъдат осигурени единствено одеяла и спално бельо.

Related Articles

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ