10 C
Пловдив
понеделник, май 6, 2024

Поставиха две паметни плочи в центъра на Калояново

Две паметни плочи откриха в центъра на село Калояново, информират от администрацията. Повод ът са настоящите празници – Денят на храбростта и Българската армия, 6 май и Денят на края на Втората световна война, 9 май.

Паметните плочи са изградени и поставени по предложение на Общинска администрация Калояново. Те са свързани с историята и близкото минало на селото.

Първата плоча е в памет на загиналите във войните през 20 век калояновци, а втората на Асен Георгиев Гаргов – антифашист, командир на взвод от щурмова дружина в Отечествената война, загинал в Македония през 1944 г. едва на 19 години.

Двата паметни знака са поставени на мястото, където е била родната къща на Асен Гаргов. След откриването на плочите е отслужена и панихида в памет на загиналите във войните герои от района.

Related Articles

На мястото на бившия Мавзолей в София – временна арт инсталация

В зоната ще се организират тематични публични събития Инсталацията на художника Красимир Терзиев „Между миналото, което е на път да се случи, и бъдещето,...

Бургас може да има най-модерния студентски кампус в България

От Общината призовават: Подкрепете проекта, като попълните анкета! Има шанс в Бургас да бъде изграден супер модерен студентски кампус, информират от администрацията. Проектът за Кампуса...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ