16 C
Пловдив
сряда, май 1, 2024

Подменят уличното осветление в 6-те най-големи села в Дупнишко

Започва цялостна подмяна на уличното осветление в 6-те най-големи села в община Дупница – Яхиново, Червен брег, Крайници, Самораново, Бистрица и Джерман. Проектът е за близо 1,3 милиона лева и се финансира по т. нар. Норвежка програма. Партньор на Общината е компанията „Грийнзон АС“ със седалище в Осло. Предстои обявяване на конкурс за избор на изпълнител.

Подмяната ще доведе до повишаване на енергийната ефективност и намаляване на емисиите въглероден диоксид. Очаква се да се свият и разходите за електроенергия и поддържането на уличната мрежа с около 260 хил. лв. Досега плащаната сума за осветлението в града и в 16-те съставни села е била над 1 млн. лв. за година.

Основна целева група по проекта са жителите на община Дупница – 45 903 човека, от които 9 205 – жители на селата, където ще се изпълнят предвидените мерки.

Related Articles

Община Габрово с кампания „Да превърнем сивото в зелено“

Стартира кампанията на Община Габрово „Да превърнем сивото в зелено” за 2024 г., която се осъществява чрез публично-частни партньорства с гражданите. Чрез инициативата се...

От 2025 г. в София: Център за приемане на разнородни отпадъци във всеки квартал

Всички 24 района на София ще бъдат обхванати от системата за разделно събиране на опаковки и отпадъчни материали. Тя ще бъде разширена с разполагане...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ