14 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Подменят уличното осветление в община Тунджа

Инвестицията е за около 3 млн. лева и включва ремонт на мрежата във всички 44 населени места

До края на годината ще бъде изцяло подменено уличното осветление в община Тунджа. Инвестицията е на стойност около 3 млн. лева и включва ремонт на мрежата във всички 44 населени места на общината.

Средствата за модернизацията на уличното осветление са осигурени по две финансови линии.

1,3 млн. лева се очакват от Плана за възстановяване, като с тях ще се финансира подмяната на старите осветителни села в 11 села. За другите 33 села Общинският съвет одобри тегленето на 1,8 млн. лева в условията на финансов лизинг. Парите ще се връщат през следващите пет години.

Рехабилитацията на осветлението започна в началото на миналата година след покачването на цената на електроенергията. Тогава всички електронни часовници в трафопостовете бяха сменени с механични, за да се предотврати светенето през деня. В края на годината е отчетена икономия от 30 процента.

Related Articles

До 15-и май започва ремонтът на Дюлинския проход

До 15-и май ще започне ремонтът на 34 км от III-906 през Дюлинския проход. Трасето, което ще се рехабилитира, е между с. Старо Оряхово...

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ