20 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Наближава крайният срок на конкурса за благоустрояване на крайречната зона в Габрово

Наближава крайният срок за архитектурния конкурс за благоустрояване на крайречната зона в Габрово, напомнят от Общината. След изграждането на пешеходни алеи и веломаршрути по улиците „Аврам Гачев“ и „Дунав“, сега фокусът е върху благоустрояването на територията от Дома на хумора и сатирата до мост „Христо Ботев“, обхващащ двата бряга на Янтра. Мястото е подходящо за създаване на зони за озеленяване, рекреация, спорт и обществено-обслужващи дейности.

Свързвайки двата бряга на реката зоната може да бъде оформена и осмислена по нов индивидуален начин предлагайки естетизиране и ревитализиране на съществуващи градски пространства като бъдещия Център за съвременно изкуство в сградата на бившия Техникум по текстил.

Конкурсната инициатива за подаване на идейни проекти за благоустрояване и естетизиране на средата е с краен срок 17:00 часа на 20.01.2023 г.

Related Articles

Кв. „Изток“ ще е първият в столицата с изцяло ремонтирани тротоари

Започна строителният сезон в почти всички райони в София. Текат ремонти и възстановителни дейности по голяма част от инфраструктурата. В момента освен обновяване на...

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ