14 C
Пловдив
четвъртък, май 9, 2024

Пловдив отново ще има ледена пързалка

Пловдив отново ще има ледена пързалка за Коледа. Тя ще бъде изградена на площад „Централен“. Условието, което е поставила Общината към фирмата изпълнител, е при монтажа на съоръжението всички елементи да бъдат пренесени на ръка. Освен това трябва да бъде положена и допълнителна изолация, за да не се стига до замръзване на настилката.

Площадът ще бъде застрахован за 100 000 лева. Дори и една разместена плочка да има – фирмата повече няма да бъде допусната в града ни, увери кметът Костадин Димитров. Първоначално идеята на местната управа е била ледената пързалка да бъде монтирана на Братската могила, но заради липсата на условия е взето решение да остане в централната градска част.

Атракцията ще бъде отворена до средата на декември и ще продължи да работи и след празниците през януари. За посетителите ще има кънки под наем, а на начинаещите ще се предлагат и пингвини, докато се научат да се пързалят самостоятелно.

На 1 декември пък ще грейнат светлините на коледното дърво пред сградата на Община Пловдив на пл. „Стефан Стамболов“. Елхата, която е висока 13 метра, с над 4 хиляди зелени клончета, отново ще изглежда внушително. Изработена е от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в град Раковски. Тя тежи около 1 тон, а заедно с украсата – 1.5 тона. Тази година са подменени и части от светлинната и декоративната украса на елхата.

Related Articles

Пловдив: Паркинг на хипермаркет става автокино

Автокино фестивал с български филми гостува в Пловдив на 7 и 8 май. На паркинга на голям хипермаркет на бул. "Македония“ 97 ще бъдат...

Тракийският гробнично-култов комплекс „Оструша“ посреща посетители

Тракийският гробнично-култов комплекс „Оструша“ отвори за посетители. Един от най-внушителните комплекси в Долината на тракийските царе ще работи всеки ден от седмицата, а входът...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ