16 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Пловдив отбелязва Деня на водата с градски хепънинг

 С анимация на кокили и концерт на 23 март от 10.30 часа на пл. „Стефан Стамболов“ Пловдив ще отбележи Световния ден на водата. Градският хепънинг се организира ежегодно от Община Пловдив, съвместно с Регионална инспекция по околна среда и води –  Пловдив, „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Пловдив и Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“.

Тази година темата е „Ускоряване на промяната“, а в тържеството посветено на нея  ще се включат близо 400 деца от детските градини, училищата и екоклубовете в града.  В програмата ще участват още Барабанен състав към Арменската младежко-скаутска организация АФД и Ансамбъл „Тракия“. На специална сцена пред общината те ще изпълнят песни, стихотворения и танцови изпълнения. Представление с анимация на кокили ще изнесат от Театъра на огъня и сенките FIRETER.

Участие в програмата ще вземат и служители от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РД ПБЗН), които на специализиран пожарен автомобил ще правят демонстрации. Децата заедно с тях ще влязат в ролята на пожарникари и ще получат ценни съвети как да пазят природата и жилищата си от пожари.

По време на събитието ще бъдат изложени макети, презентации и рисунки на децата от училищата, свързани с мотото „Бъди промяната, която искаш да видиш в света“. Жури ще отличи и най-интересните проекти.

Специално за Световния ден на водата ОП „Градини и паркове“ ще пуснат и фонтанът с пеликаните на площада.

Related Articles

Приключи ремонтът на Двореца на културата в Перник

Приключиха строително-ремонтните дейности по обновяването на емблематичния за Перник Дворец на културата. В реконструкцията на сградата са вложени над 4,5 млн. лв., като финансирането...

Изложба „20 архитектурни проекта срещу климатичните промени“

Камарата на архитектите в България (КАБ) кани на откриването на пътуващата изложба „20 архитектурни проекта срещу климатичните промени“ на Архитектурния съвет на Европа (АСЕ)....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ