30 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Откриват обновената жп гара в Стара Загора

На 21 ноември ще бъде открита обновената жп гара в Стара Загора. На церемонията ще присъстват министър-председателят акад. Николай Денков и министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков.

Основният ремонт продължи повече от три години. Реновирани са сградата, където се намират касите и чакалнята, пространството около гарата, подлезите и покритията на пероните.

С изпълнението на този проект съществуващата инфраструктура е модернизирана и отговаря на европейските стандарти в железопътния транспорт. Така се подобрява организацията на обслужването в гарата и са създадени необходимите удобства и комфорт за пътниците. Също така са въведени мерки за енергийна ефективност с нови стенни, подови и таванни покрития, нови фасади и изградена нова климатизация.

Проектът “Реконструкция на гаров комплекс Стара Загора – проектиране, строителство и авторски надзор“ се осъществява със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура 2014-2020 година.” Стойността на проекта е 9 726 944 лева.

Церемонията ще се състои от 17:00 часа в жп гарата на Стара Загора.

Related Articles

Бизнесът чака работници от Индия, Бангладеш и Украйна

Сектор строителство от години се задъхва за кадри Работодатели от Русе и региона се опитват да компенсират недостига на кадри, като наемат граждани от Индия,...

Реконструират над 3 км водопроводи в Павликени

Община Павликени изпълнява поредния етап от реконструкцията на ВиК мрежата на града с дължина 3020 метра. Обхванати са водопроводни клонове по улиците „Димитър Благоев“,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ