22 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Инж. Йордан Вълчев е новият член на УС на АПИ

Инж. Йордан Вълчев става член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“. Той е назначен със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков.

Инж. Вълчев има над 22-годишен опит в проектиране на пътища, мостове и кръстовища в България и чужбина, както и 15-годишен опит в строителния надзор на големи обекти от пътната инфраструктура у нас и зад граница. Работил е по строителния надзор на участъци от скоростния път Мездра – Ботевград, АМ „Струма“, АМ „Хемус“, АМ „Тракия“, Западната дъга на Софийския околовръстен път, изграждането на парк „Възраждане“ в гр. София и др. Има над 10 години опит в сферата на транспортното моделиране в градска среда и в безопасността на пътното движение.

Той е инженер от Университета по архитектура, строителство и геодезия, специалност „Пътно строителство“. Дипломант е в специалност „Безопасност на пътното движение “.

Инж. Вълчев става част от УС на АПИ, на мястото на инж. Калоян Киров. Рокадата се осъществява с цел засилване на експертното начало и оптимизация на работата на Агенцията.

Related Articles

Нови компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас

Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас...

Разполагат контейнери за биоразградими отпадъци в Пирдоп

През месец май Община Пирдоп ще започне поетапно разполагане на кафяви контейнери за зелени и биоразградими отпадъци. За удобство на гражданите на съдовете ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ