20 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Откриват единствения хостел с капсули за спане в София

Изграден е по модела на японските пансиони с миниатюрни стаи

Новият нискобюджетен хостел Green Cube с индивидуални спални капсули се очаква да отвори на 17 май близо до централна жп гара и автогарата в София. Това е първият обект с такава минималистична концепция в столицата. Всяка капсула разполага със спот осветление, електрически контакт и плътна шумоизолираща завеса. Капсулите са разположени по две или четири в помещение, като за всеки гост е предвиден и малък гардероб. Достъпът до помещенията е подсигурен с електронно заключване.

Хостелът разполага с отделни санитарни възли за мъже и жени, както и с общи вътрешни пространства и тераса-кафене.

Може да посреща до 100 гости едновременно, които ще ползват помещение с пералня, съхранение на багаж, кухня и трапезария. В общата дневна има мека мебел и библиотека. Системата за климатизация включва подаване на пресен въздух към всяка стая и капсула. Предвижда се изграждане на фотоволтаична централа на покрива на сградата.

Управител на дружеството Green Cube е арх. Румен Първанов, а съдружници са архитектурните студиа „ПАМ Консулт“ и Contraster, както и „Тюлипс Консулт“ ЕООД и „Голям ляб“. Арх. Първанов заедно с „Контрастер“ са и инициаторите за първото заведение и първото общежитие от корабни контейнери у нас. През 2015 година те имаха идея и за хотел от контейнери.

Related Articles

Изложба за историята на храм „Св. Димитър“ и благородното дело на пловдивските Димитровци

Изложба, посветена на храм „Свети Димитър“ може да бъде разгледана от днес в централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Манастирският комплекс...

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ