25 C
Пловдив
събота, май 18, 2024

Община Смолян превръща изгоряло училище в Младежки център

Община Смолян планира да превърне изгорялата сграда на бившия техникум по дървообработване в Младежки център. Проектът, който вече е одобрен, ще се финансира със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Общата стойност на договора е 3 700 000,00 лв. Срокът за изпълнение на строителните дейности е 36 месеца.

Младежкият център ще се помещава в северното крило на изгорялото преди години училище. Отредената част от сградата ще бъде напълно преустроена в пространство със зали за срещи, неформално обучение, култура, изкуство, творчество, спорт и места за настаняване. За успеха на това начинание Общината ще си партнира с активната местна организация „Млади изследователи за младежко развитие“ и неправителствени организации.

Освен строително-ремонтни дейности, проектът включва обзавеждане и оборудване на помещенията, наемане на служители, външни експерти и ментори. Новият Младежки център ще предоставя разнообразни дейности (включително и международни), както и цялостни услуги в помощ на личностното развитие и пригодността за заетост на учениците и младежите на възраст до 29 години.

Related Articles

Подписаха нови 57 споразумения за финансиране на общински проекти

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова подписа нови 57 споразумения за финансиране на обекти със средства от бюджета по Инвестиционната програма...

Студентски ландшафтен конкурс за проекти за къмпинг до Вършец

Конкурсът за студентски проекти за изграждане на къмпинг стартира през януари с покана за търсене на терен. Комисията от Лесотехнически университет и Camping.BG разгледа...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ