16 C
Пловдив
сряда, май 8, 2024

Започва строителствотото на 7 пътни съоръжения в Старозагорско

6 надлеза и 1 подлез ще бъдат изградени на територията на Община Стара Загора. Това съобщи генералният директор на НКЖИ инж. Мария Генова по време на инспекция на строителните дейности, които се извършват по проекти на компанията в региона.

Седемте пътни съоръжения ще бъдат в селата Еленино, Християново, Михайлово, Калояновец, Калитиново, Горно Ботево и Хан Аспарухово. Изпълнители по договорите за изграждане на обектите са „Трейс Груп Холд“ АД и ДЗЗД „Надлези Мх-Кл“. Общата стойност на проекта е 23 303 499,22 лева без ДДС.

Очаква се дейностите да приключат до края на месец април 2025 г. Дотогава, за удобство на живеещите, мястото на временния жп прелез до с. Горно Ботево ще бъде изместено.

Related Articles

Пловдив превръща зелените пространства в територии за култура

Общинска фондация „Пловдив 2019“ кани артисти и културни организации за реализация на художествени проекти и събития с акцент върху зелените пространства на Пловдив. Програмата...

Конференция за кръговост на отпадъците

На 22 май 2024 г. oт 10:00 до 13:30 ч. ще се проведе онлайн конференция на тема кръговост на отпадъците "Waste Circularity”. Събитието ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ