29 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

Община Плевен с проект за обновяване на парка около Историческия музей

Община Плевен разработи инвестиционен проект за обновяване на парка на Регионалния исторически музей. Дейностите включват изграждането на амфитеатър и пристрояване на гримьорни, създаване на летен театър с 387 седящи места и 8 места за хора с двигателни увреждания. Към съществуващата сграда се предвиждат две едноетажни пристройки за гримьорни. Ще бъде създадена и зала за експозиции, представляваща нова едноетажна сграда за обществено обслужване. Планира се обособяване на пространство за разполагане на елементи с експозиционно-образователен характер: макет на Храма на Фортуна, възстановка на част от антична улица и възстановка на Хипокауст в реален размер.

Общинският съвет на Плевен даде съгласие за строителните дейности в музея и възложи на главния архитект да извърши всички необходими правни и фактически действия съгласно разпоредбите на Закона за устройство на територията.

С изготвения инвестиционен проект администрацията ще кандидатства за финансиране по Програма „Развитие на регионите 2021-2027”.

Related Articles

Правителството отпуска пари за 3 храма и ремонт на пътя до наш манастир в Атон

Правителството отпуска близо 3,3 милиона лева за три храма. За ремонт, реставрация и възстановяване на храм „Св. Кирил и Методий“ в град Свищов са...

Осигуриха средства за ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца

Служебният кабинет осигури необходимите 780 000 лева за основен ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца. Правителственото решене е във връзка с писмо...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ