14 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

Община Плевен с проект за обновяване на парка около Историческия музей

Община Плевен разработи инвестиционен проект за обновяване на парка на Регионалния исторически музей. Дейностите включват изграждането на амфитеатър и пристрояване на гримьорни, създаване на летен театър с 387 седящи места и 8 места за хора с двигателни увреждания. Към съществуващата сграда се предвиждат две едноетажни пристройки за гримьорни. Ще бъде създадена и зала за експозиции, представляваща нова едноетажна сграда за обществено обслужване. Планира се обособяване на пространство за разполагане на елементи с експозиционно-образователен характер: макет на Храма на Фортуна, възстановка на част от антична улица и възстановка на Хипокауст в реален размер.

Общинският съвет на Плевен даде съгласие за строителните дейности в музея и възложи на главния архитект да извърши всички необходими правни и фактически действия съгласно разпоредбите на Закона за устройство на територията.

С изготвения инвестиционен проект администрацията ще кандидатства за финансиране по Програма „Развитие на регионите 2021-2027”.

Related Articles

Започва ремонт на един от натоварените пътни участъци в Ямболско

Аварийно- възстановителен ремонт започва на един от натоварените пътни участъци в Ямболско. До средата на юни ще бъдат извършени кърпежи по пътя между селата...

Фонд ФЛАГ финансира подготовка на проектни предложения

Фонд ФЛАГ отпуска заеми за подготовка на проекти по програми, финансирани със средства на ЕС, от българското правителство или други международни програми. Допустими кредитоискатели са...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ