21 C
Пловдив
събота, май 11, 2024

Община Казанлък минава на екологичен градски транспорт

Община Казанлък спечели проект за осигуряване на екологични превозни средства за градски и междуселищен превоз на пътници и подобряване на инфраструктурата.

Проектът е на стойност 6 733 000.00 лв. Средствата се осигуряват от Министерството на регионалното развитие и благоустройството чрез процедурата „Екологосъобразна мобилност“ по Плана за възстановяване и устойчивост, съобщиха от Общината.

Освен покупка на нови автобуси и тролейбуси с нулеви емисии, по проекта ще се финансира и изграждането и поддръжката на зарядни станции за превозните средства на обществения транспорт.

Новите електробуси, освен, че дават една по-евтина услуга, ще намалят и разходите за гориво и вредните емисии. 80% от емисиите на градовете се дължат на моторни превозни средства. Ето защо градската мобилност е от ключово значение за превръщането на европейските градове в устойчиви градски пространства.

Related Articles

Община Монтана с проект за изрисуване на електрическите табла

Община Монтана реализира проект за изрисуване на електрическите табла с идеята да се съхранят и разкрасят сивите кутии, намиращи се из целия град. Доста...

Северозападна България с най-малко новопостроени жилища

Северозападният район на страната е с най-малко новопостроени жилища към четвъртото тримесечие на 2023 година. Те са общо 175, като във Видин са само...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ