16 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Община Габрово кандидатства за обслужваща сграда в Зоопарка по „Красива България“

Община Габрово внесе проект по програма „Красива България“ за изграждане на едноетажна обслужваща сграда в имота на Зоологическата градина. Планираната обща стойност на предложението е 197 483 лева. От тях 98 742 лева са собствени средства от общинския бюджет.

Разработката предвижда обособяване на кабинет за ветеринарен лекар, канцелария, стая за персонал и две санитарни помещения върху застроена площ от 60 квадратни метра.

За обекта са заложени мерки за енергийна ефективност – топлоизолация, алуминиева дограма, енергоспестяващо осветление, както и необходимите вътрешни и външни инсталации.

Включено е облагородяване на прилежащата алейна мрежа с настилки от бетонови павета, метални пейки, съдове за отпадъци и велосипедни стойки, също и ремонт на част от оградата.

Целта е да се подобрят пространствата за обществено ползване и да се създаде приветлива среда. Подборът на проекти по програмата е на конкурентен принцип. Срокът за изпълнение е в рамките на 2023 г.

Related Articles

Благоустрояват крайречната зона по р. Янтра в Габрово

Благоустрояването на крайречната зона по р. Янтра е включено в Концепция за интегрирани териториални инвестиции на Община Габрово. В тази връзка се състоя публично...

Търси се решение за спасяване на Боянското блато

Идеята е естествена влажна зона да се обособи като градски парк Гражданската група в защита на Боянското блато заедно с екип от МОСВ обсъждат мерки...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ