11 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Нова наредба: Момчилград унифицира облика на блокове, паркове и площадки

Общинският съвет в Момчилград прие Наредба за специфични изисквания към облика на градските пространства, сградите и архитектурните ансамбли. В нея се регламентира каква трябва да е визията на пространствата в централната част и кварталите на града.

Въвеждат се архитектурни, технически и художествени стандарти за обществените пространства, като улици, тротоари, паркове, детски площадки, междублокови пространства и други. Регламентират се цветовете на многофамилните жилищни кооперации, елементите им като дограми, балкони и други. Определени са зони, за които са разписани специфични изисквания за оформяне на компонентите на градската среда.

В наредбата има изисквания, които засягат и техническата инфраструктура, монтажа на мрежи и съоръжения, на рекламни елементи, на климатици и други.

Related Articles

Проф. д-р арх. Тодор Булев представя „София – град на мечтите“ в изложба

В изложбата „София – град на мечтите” проф. д-р арх. Тодор Булев показва своите вече повече от 50-годишни творчески търсения (1974-2024) за градската среда,...

Община Видин подменя уличното осветление

Дейности за повишаване ефективността на осветлението и намаляване годишните разходи за електрическа енергия започват във Видин. Те ще се осъществяват по проект „Рехабилитация и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ