12 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Несебър става част от международен туристически проект

Община Несебър започва работа по нов туристически проект – „TOURAL“, който се изпълнява в рамките на Програма „Хоризонт Европа“ с финансовата подкрепа на Европейския съюз. Общият бюджет на проекта е 2 999 927 евро. Продължителността му е 36 месеца и в него участват 20 партньори от Гърция, България, Румъния, Италия, Хърватия, Албания, Франция, Турция и Украйна.

Проектът „TOURAL“ се фокусира върху културния и творчески туризъм като двигател за устойчиво развитие. Той предлага модел за насърчаване на туризма в участващите региони, разкривайки техния потенциал. Същевременно отдава значение на изискванията на Плана за преход на туризма в ЕС.

В рамките на проекта се разработва модел за подпомагане на туристическото развитие на база неразработения потенциал на отдалечените и селските райони. Тези места демонстрират широко разнообразие от преимущества и същевременно са изправени пред специфични предизвикателства, основното от които е диверсификацията на икономическите дейности извън традиционните сектори: земеделие, горско и селско стопанство. Туризмът може да се превърне в стабилна опора за икономическото развитие на селските и отдалечени райони. Община Несебър ще тества пилотно разработените модели.

Related Articles

Новост: КАБ предлага професия “Архитектурен техник”

По предложение на председателя на РК София град арх. Васил Василев е обсъдена инициатива за създаване на нова професия, която да се изучава в...

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ