14 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

На 13 април: Пускат за движение участък от АМ „Европа“

На 13 април ще бъде пуснат за движение 7-километров участък от автомагистрала „Европа“, в близост до границата ни със Сърбия. Това стана ясно след среща на министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков със сръбския посланик в България Н.Пр. доц. д-р Желко Йович.

Целта е отсечката да бъде отворена за Великденските празници, за да пътуват хората по-лесно и по-безопасно.

„Колкото повече инфраструктурни обекти изграждаме между България и Сърбия, толкова по-добре и за двата народа“, подчерта по време на срещата регионалният министър. Той информира, че строителят на участъка Драгоман – ГКПП „Калотина“ е обещал до края на май трасето да бъде напълно завършено и отворено за движение. До края на следващата година пък трябва да бъде готов и този участък.

„Радвам се, че ще имаме готова автомагистрала, защото когато имаме пътища всичко е по-лесно и за бизнеса, и особено за връзките между обикновените хора“, коментира на срещата сръбският посланик.

До двайсет дни се очаква да започне строителството и на последния участък от аутобана между София и Сливница. Дейностите трябва да приключат до края на следващата година.

Related Articles

Добрият пример на Испания: Закон за качеството на архитектурата

Арх.Иняки Карнисеро представи нормативния документ на кръгла маса в София Новият испански Закон за качеството на архитектурата бе представен на кръглата маса „Практикуване на професията...

Подписват споразумения с общините за проекти за близо 36 млн. лв.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова започна подписването на споразумения за финансиране на обекти със средства от държавния бюджет по Инвестиционната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ